jepii-mici-muntii-bucegi_a2ada.jpg

O excursie la munte s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru un grup format din 35 de copii. Problema a apărut în momentul în care însoțitorul ar fi propus ca traseu una dintre cele mai dificile rute: Jepii Mici din Munții Bucegi.

UPDATE: Salvamontiștii au împărțit grupul în două în funcție de ritmul de mers al copiilor. „Primul grup va fi adus în oraș în aproximativ 15 minute, iar cu al doilea grup de estimează o deplasare mult mai lungă, probabil de încă trei ore. Starea de epuizare a unui copil este foarte avansata și va fi coborât cu targa. Salvamontiștii s-au mobilizat și și-au dimensionat corespunzător resursele astfel încât sa asigure ambele grupuri și să ofere siguranța necesară copiilor pe perioada coborârii”, a precizat Salvamont România.

Traseul este considerat cu grad mare de dificultate inclusiv pentru adulți, darămite pentru copiii veniți în excursie la munte.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Operațiunea de salvare este în derulare. Cei aproximativ 35 de copii fac parte dintr-un grup mai mare de peste 50 de persoane”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

„Copiii nu au echipament corespunzător, prezintă semne de oboseală și înaintează greu. Salvamontiștii au ajuns la grup și le asigura toate condițiile pentru coborârea în siguranță de pe munte”, a anunțat Salvamont România - Dispeceratul Național.

Copiii au vârste între 9 - 17 ani și sunt din localitatea Titu, județul Dâmbovița. Se pare că înainte de a intra pe acest traseu, profesorii însoțitori au fost avertizați cu privire la gradul de dificultate și la faptul că minorii nu au un echipament corespunzător pentru a parcurge Jepii Mici.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg