focare-pesta-porcina-africana-gherghita-olari_88af5.jpg

Numărul focarelor de pestă porcină africană în Prahova a ajuns la 46, trei noi focare fiind deja confirmate prin buletine de analiză, la un mistreț pe un fond de vânătoare din Gherghița și în două gospodării din Olari.

Focarele de pestă porcină africană s-au extins cu rapiditate în zona de sud a județului Prahova, iar potrivit autorităților sanitar-veterinare virusul ar fi apărut în Prahova din cauza mistreților bolnavi.

Citește și: Focar nou de pestă porcină africană în Prahova. Ferma de la Gherghița, cu aproximativ 10.000 de porci, a fost izolată

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Au fost confirmate trei noi focare de pestă porcină în Prahova. Primul a fost confirmat pe fondul de vânătoare numărul 11 la Gherghița, iar alte două cazuri au apărut în două gospodării din Olari. Se mențin în continuare măsurile de prevenire pentru combaterea pestei porcine africane, respectiv sunt instituite filtre mobile pe drumurile județene și naționale, iar pe raza zonelor de protecție și supraveghere sunt instituite măsuri pentru combaterea bolii”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Citește și: Zeci de porci uciși în Prahova după ce au apărut noi focare de pestă porcină africană la Târgșoru Vechi și la Poienarii Burchii

Până la această oră au fost confirmate focare de pestă porcină pe raza localităților Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Brazi, Mănești și Olari.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg