Informare meteo de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în Prahova

0
informare-meteo-ploi_17627.jpg

informare-meteo-ploi_17627.jpg

Meteorologii au emis miercuri dimineață o informare meteo de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate, atenționare valabilă până pe 16 august, ora 09.00. Atenție, însă! În ciuda atenționării, în cursul acestei zile, nu scăpăm de caniculă și de disconfort termic. 

Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, începând cu ora 09.00. Potrivit ANM, în intervalul menționat, „vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină”.

Astfel de fenomene, spun meteorologii, vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, a anunțat ANM.

Pe parcursul zilei de miercuri (14 august), disconfortul termic și canicula vor persista în sudul, estul și centrul teritoriului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău