pesta-porcina-africana-poienarii-burchii-gorgota_ac682.jpg

Numărul focarelor de pestă porcină africană din Prahova a ajuns la 26. Virusul s-a extins cu repeziciune în zona de sud a județului, zeci de localități, printre care și municipiul Ploiești, fiind în zona de protecție și supraveghere.

Cele trei noi focare de pestă porcină au fost confirmate în satul Piorești (2), comuna Poienarii Burchii, și în satul Fânari (1), comuna Gorgota.

Citește și: Localitățile din zona de protecție și supraveghere în cazul focarului de pestă porcină africană de la Mănești. Pe listă figurează și Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ca urmare a confirmării a încă trei focare de pestă porcină africană, în satul Piorești, comuna Poienarii Burchii, și în satul Fânari, comuna Gorgota, vor fi menținute măsurile de protecție deja stabilite pentru focarele apărute în această zonă”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Până la această oră au fost confirmate, în județul Prahova, 26 de focare de pestă porcină africană, în comunele Poienarii Burchii (satele Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni, Cărbunari, Piorești), Gorgota (Fânari), Șirna, Târgșoru Vechi (sat Târgșoru Vechi), Puchenii Mari (satul Puchenii Moșneni), Mănești (fond de vânătoare) și Brazi. Din totalul de 26 de focare de pestă porcină africană, 23 au apărut la porci din gospodărie, iar alte trei la mistreți.

Încă din data de 9 iulie, când a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană în Prahova, în satul Poienarii Rali, autoritățile au aprobat planuri de măsuri pentru fiecare localitate în parte, fiind aprobată și uciderea preventivă a tuturor porcilor în cinci sate din Poienarii Burchii (Puchenii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni și Cărbunari) și din gospodăriile situate pe mai multe străzi din satul Târgșoru Vechi, comuna Târgșoru Vechi.. 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg