jandarmi-montani_a43c7.jpg

Jandarmii prahoveni au demarat în acest weekend o campanie de prevenire cu privire la pericolul la care turiștii se expun în momentul în care se apropie de animalele sălbatice agresive, în special de urși.

Jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cheia, Sinaia, Bușteni, Azuga, Platoul Bucegi și Breaza desfășoară în acest weekend o campanie de prevenire împotriva animalelor sălbatice agresive, având în vedere desele semnalări ale preței acestora pe traseele turistice și în zonele de deal sau de munte locuite de oameni, a anunțat IJJ Prahova.

„Scopul acestor acțiuni este acela de a informa și conștientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun apropiindu-se de animalele sălbatice - în special de urși, fie în încercarea de a le alunga, fie de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele”, a precizat IJJ Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Echipaje ale jandarmeriei montane Prahova vor fi prezente în arealele unde prezența urșilor a fost semnalată frecvent, pentru a oferi turiștilor informații cu privire la cea mai oportună reacție pe care o pot avea în funcție de situația în care se află.

Reprezentanții Jandarmeriei vor distribui materiale cu un conținut informativ-preventiv, prin care se pune accentul pe măsurile de siguranță.

De la începutul anului, jandarmii prahoveni au intervenit la 159 de solicitări în legătură cu animalele sălbatice.

jandarmi_7ed90.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg