urs-valea-cerbului-busteni_4f773.jpg

Puiul de urs a fost găsit vineri seară pe Valea Cerbului din Bușteni, la marginea pădurii. Inițial s-a crezut că animalul este rănit, însă puiul de urs era flămând și nu mai avea puterea să se deplaseze.

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că pe Valea Cerbului din Bușteni, la marginea pădurii, este un pui de urs rănit.

Un echipaj de jandarmii montani și o patrulă de polițiști s-au deplasat la fața locului și au îndepărtat curioșii, deoarece există riscul ca în zonă să fie și ursoaica.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„S-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare care s a deplasat la fața locului și a constat că puiul este subnutrit și în imposibilitate de a se deplasa. Puiul a fost ridicat, urmând a fi relocat la Zărnești”, a precizat IJJ Prahova.

Un medic veterinar va examina puiul de urs, iar ulterior animalul va fi transportat la rezervația de la Zărnești.

Acesta nu a fost singurul incident. În drum spre Bușteni, jandarmii au constatat că în zona și-a mai făcut apariția și o ursoaică cu trei pui, pe care au alungat-o în pădure cu semnale acustice și luminoase, aceasta îndepărtându-se după minute bune, potrivit IJJ Prahova

Sursa VIDEO - IJJ Prahova

pui-urs-slab_451e8.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg