Se încing, din nou, motoarele la Trofeul Sinaia! Două zile de adrenalină pe singurul traseu urban de viteză în coastă

0
main_368c6.JPG

main_368c6.JPG
Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de pe Valea Prahovei ia, din nou, startul la Sinaia. Un magnet pentru turiștii amatori de adrenalină, și nu numai, „Trofeul Sinaia“ reușește să îmbine competiția cu show-ul, pe un traseu integral urban. Anul acesta, ca element de noutate, va aduce pe traseul de concurs două automobile electrice.

Ediția din acest an este a XI-a, iar evenimentul face parte din calendarul competițional al Federației Române de Automobilism Sportiv, fiind a V-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop.

Deja tradițională, cu mai bine de șase decenii de istorie în spate, etapa de la Sinaia are un traseu de concurs de peste trei kilometri și are ca punct de start Piațeta Eroilor și continuă pe străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului și Drumul Nou al Cotei 1400.

„Suntem de 11 ani împreună la unul dintre cele mai așteptate evenimente. Trofeul Sinaia îi aduce la start pe cei mai rapizi piloți pentru acest circuit spectaculos, singura etapă care se desfășoară pe un traseu integral urban. Piloții au devenit, între timp, prietenii noștri, mașinile lor sunt deja cunoscute de toată lumea, iar turiștii și localnicii si-au anunțat participarea în numar mare pentru a-și încuraja favoriții”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

La această ediție a „Trofeului Sinaia”, cei prezenți vor putea admira două automobile electrice, ambele de la Kaufland e-Rally Team. Una dintre mașini, înscrisă în concurs, va fi pilotată de Sorin Ghișoi, multiplu campion național în competițiile de viteză.
Amator de adrenalină și cai-putere, în concurs intră și primarul Vlad Oprea, care va pilota cel de-al doilea automobil electric, fiind deschizătorul concursului.

Evenimentul, organizat de Primăria Sinaia, Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida Federației Române de Autobilism Sportiv (FRAS), va începe sâmbătă, 20 iulie, când piloții vor intra în manșele de recunoașteri și antrenamente și va continua duminică, 21 iulie, cu concursul propriu-zis când se vor desfășura cele două ture oficiale de concurs.

În cele două zile, pe unele străzi se vor impune restricții de circulație.

VEZI HARTA CU RUTE ALTERNATIVE!

Harta-rute-alternative-2019_545eb.jpg

De asemenea, mijloacele de transport în comun vor avea trasee ocolitoare. Modificările vor fi afișate în stațiile Transport Urban și în mediul online.

Sursa foto: Primăria Sinaia

Afis_4_NOU_8bb66.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău