pesta-porcina-africana-focare-prahova_3bd3c.jpg

Autoritățile sanitar-veterinare sunt în continuare în alertă în Prahova. Alte două focare noi de pestă porcină africană au fost confirmate, ieri, la un porc dintr-o gospodărie din Puchenii Moșneni și la un mistreț de pe fondul de vânătoare 15 Mănești. La această oră, în județ, sunt confirmate 17 focare de PPA, pe lista localităților unde au apărut cazurile de boală figurând și Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Târgșoru Vechi și Brazi.

Zeci de localități din Prahova sunt în zona de protecție și de supraveghere, ca urmare a noilor cazuri de pestă porcină africană confirmate în Prahova.

Citește și: Decizie de ultimă oră în Prahova. Începe uciderea preventivă a porcilor în patru sate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„După confirmarea din data de 17.07.2019, prin Buletine de Analiza emise de IDSA București, a 2 focare de PPA (1 la porc domestic într-o gospodarie din comuna Puchenii Mari - sat Puchenii Mosneni, care a fost ucis și 1 la porc mistreț vânat în Fondul de Vânătoare 15 Mănești, aparținând AJVPS Prahova), în județul Prahova sunt acum 17 focare de pestă porcină”, a anunțat Prefectura Prahova.

Din păcate, la această oră, în Prahova sunt înregistrate și alte cinci suspiciuni: în comuna Poienarii Burchii - sat Cărbunari (1), în comuna Târgșorul Vechi-sat Târgsoru Vechi (3), la un mistreț în Fondul de Vânătoare 33 Nucet, aparținând AVPS Cormorani.

Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieșit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA București, a mai precizat Prefectura Prahova.

Reamintim faptul că, având în vedere modul rapid de extindere a virusului, autoritățile au aprobat un plan de ucidere preventivă a tuturor porcilor în patru sate din comuna Poienarii Burchii, acolo unde a apărut și primul focar de pestă porcină africană. Măsura se va aplica în localitățile Poienarii Rali, Poienarii Vechi, Podul Văleni, Cărbunari și

Citește și: Noi focare de pestă porcină în Prahova. DSVSA a trecut la uciderea preventivă a porcilor din patru localități

Din cei 138 de porci care urmau să fie sacrificați preventiv la Poienarii Burchii, au fost uciși 62. Toți porcii uciși au fost îngropați în groapa avizata de comisia de avizare.

imagini-pesta-porcina-africana_7610a.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg