imagini-pesta-porcina-africana_4ff13.jpg

După apariția primului focar de pestă porcină africană, în satul Poienarii Rali, din comuna Poienarii Burchii, cazurile de boală s-au extins cu rapiditate în zona de sud a județului. La această oră, în Prahova au fost confirmate 15 focare de pestă porcină africană. Ieri, autoritățile au aprobat decizia de ucidere preventivă a tuturor porcilor din patru sate ale comunei Poienarii Burchii.

Cele cinci noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate, potrivit Prefecturii Prahova, în comuna Târgșoru Vechi (1 în satul Târgșoru Vechi), comuna Poienarii Burchii ( 1 - în satul Poienarii Vechi), în omuna Gorgota (1 - sat Finari), în comuna Poienarii Burchii (1 -sat Poienarii Rali), în comuna Brazi (1 sat Brazii de Jos). În cele cinci focare deja confirmate au fost uciși 18 porci, care au fost îngropați.

Citește și: Decizie de ultimă oră în Prahova. Începe uciderea preventivă a porcilor în patru sate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Comitetul Local de Combaterea Bolilor, întrunit, ieri, a aprobat măsura de ucidere preventivă a tuturor porcilor din patru sate din comuna Poienarii Burchii. Este vorba de uciderea a 138 de porci din satele Poienarii Rali, Poienarii Vechi, Podu Văleni și Cărbunari.

Citește și: Alertă maximă! 10 focare de pestă porcină africană în Prahova și cinci noi suspiciuni

„Conform recensământului efectuat de autoritățile locale sunt în total 138 de porci în 60 de gospodarii. În după-amiaza zilei de 16.07.2019 au fost uciși preventiv 62 porci, care au fost îngropați în groapa avizata de comisia de avizare. Acțiunea continuă în cursul zilei de astăzi. În pofida tuturor măsurilor întreprinse de către autoritățile locale din Poienarii Burchii (achiziționarea materialelor de dezinfecție, identificarea utilajelor, identificarea terenului și săparea gropii, precum și efectuarea recensământului) răspândirea focarelor nu a putut fi oprită, iar măsura uciderii a devenit absolut necesară”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Prahova.

Pe lângă focarele de pestă porcină africană confirmate, în Prahova au apărut două noi suspiciuni, una la un porc într-o gospodărie din satul Puchenii Moșneni, comuna Puchenii Mari, iar alta la un mistreț vânat pe Fondul de Vânătoare 15 Mănesti, aparținând AJVPS Prahova. Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieșit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA București.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg