abandan-copii-abuz_3971b.jpg

Cazul Sorina a revoltat o țară întreagă. Dincolo de aspectele strict procedurale cu privire la adopție, există o situație cu mult mai îngrijorătoare. La nivel național se înregistrează anual mii de sesizări cu privire la copii abuzați fizic, psihic sau neglijați în propriile familii. Numai în Prahova, de la începutul anului s-au înregistrat 274 de astfel de reclamații, iar nouă nou-născuți au fost abandonați la Maternitatea Ploiești.

Potrivit datelor statistice, în perioada 1 ianuarie - 31 mai, la DGASP Prahova au fost înregistrate 274 de sesizări cu privire la cazuri de abuz fizic, psihic sau de neglijență.

Astfel, de la începutul anului, au fost înregistrate 48 de sesizări cu privire la abuzul fizic, 29 de sesizări de abuz psihic, 10 sesizări cu privire la abuz sexual, 181 de sesizări de neglijență, 2 sesizări de trafic de persoane și patru de exploatare prin muncă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În 133 de situații sesizările au fost din mediul urban, restul fiind din mediul rural. Cele mai multe cazuri, respectiv 240, au vizat copii cu vârsta de sub 14 ani.

Citește și: Alarmant. Aproape 5.000 de copii din Prahova cresc departe de părinții plecați, la muncă, în străinătate

Numai în luna mai 2019 s-au înregistrat 55 de sesizări, dintre care 11 de abuz fizic, 5 abuz psihic, 34 pentru neglijență, 4 de exploatare prin muncă și un caz de trafic de persoane. În 12 situații s-a impus măsura plasamentului în sistemul public sau privat, iar în alte 43 de situații a fost luată măsura de consiliere.

De precizat ar fi că, tot de la începutul anului, nouă nou - născuți au fost abandonați la Maternitatea Ploiești. În patru situații s-a reușit reintegrarea copiilor în familie. 3 dintre micuți ajungând în plasament la asistentul maternal, iar alți doi în centrul de plasament.

Dacă ar fi să ne raportăm la anul trecut, situația este cu mult mai îngrijorătoare. În 2018 s-au înregistrat peste 600 de sesizări cu privire la copii abuzați fizic, psihic sau neglijați în propriile familii, iar 26 de copii au fost abandonați la Maternitatea din Ploiești (24) și din Câmpina (2).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg