ploi-prahova-weekend_a2c9b.jpg

Prahova nu scapă de ploi în weekend. Meteorologii au emis sâmbătă, 13 iulie, o informare meteo, de instabilitate atmosferică accentuată, atenționare valabilă până luni, la ora 21.00.

Informarea meteo emisă de ANM va intra în vigoare sâmbătă, la ora 13.00. Potrivit ANM, în intervalul menționat se vor înregistra manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Astfel, potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie) se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării”, a precizat ANM.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu înnorări accentuate, „averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină”.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

ploi-prahova-weekend_43cae.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg