focar-pesta-porcina-africana_eba63.jpg

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor s-a întrunit vineri, după ce în Prahova au fost confirmate noi focare de pestă porcină africană în Poienarii Burchii și la Târgșoru Vechi. Prima măsură luată a fost uciderea a 41 de porci din gospodăriile unde a fost confirmat virusul. Autoritățile au decis că, momentan, nu se impune uciderea preventivă a tuturor porcilor din gospodăriile situate în zona de protecție, ci doar a animalelor aflate în focar.

Autoritățile au stabilit, în cadrul Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, menținerea planului de măsuri stabilit în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, respectiv interzicerea transportului de animale în zonele de protecție și de supraveghere, dar și restricția de vânzare a porcilor..

Citește și: Zeci de porci uciși în Prahova după ce au apărut noi focare de pestă porcină africană la Târgșoru Vechi și la Poienarii Burchii

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„În cadrul Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor s-a stabilit să nu trecem, momentan, la uciderea preventivă a porcilor din gospodării, ci la supravegherea permanentă a focarelor. Se vor menține filtrele pe drumurile județene și naționale care tranzitează aceste zone cu precizarea că există în continuare restricție pentru transportul animalelor fără documente. S-a reușit catagrafia tuturor porcilor din gospodăriile aflate în zona de protecție, dar și în zona de supraveghere”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Precizăm faptul că, vineri, autoritățile au confirmat existența a cinci focare noi de pestă porcină africană, patru dintre ele fiind la porc domestic (în Poienarii Burchii - trei noi focare, iar la Târgșoru Vechi - un focar, fiind uciși 41 de porci), în al cincilea caz virusul a fost confirmat la mistreț.

Citește și: Focar de pestă porcină în Prahova, la Poienarii Rali. Lista localităților din zona de protecție și supraveghere

Reamintim faptul că primul focar de pestă porcină a apărut la un porc dintr-o gospodărie din satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchii.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg