filtre-mobile-prahova-pesta-porcina-africana_8e737.jpg

Ca urmare a confirmării virusul pestei porcine africane în Poienarii Burchii, autoritățile au aprobat interzicerea transportului de animale în zonele de protecție și de supraveghere. Trei conducători auto au fost depistați în trafic că transportau animale, motiv pentru care au fost amendați.

Echipajele mobile ale Inspectoratului de Politie Județean Prahova au efectuat controale în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere.

Primele sancțiuni au fost date chiar în ziua în care autoritățile au anunțat confirmarea virusului pestei porcine africane în satul Poienarii Rali. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Cum a ajuns pesta porcină africană în Prahova, la Poienarii Rali Autoritățile sunt în alertă - VIDEO

Astfel, în data de 10 iulie, șapte echipe de control au verificat 96 de autoturisme din care trei transportau animale. Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 10 sancțiuni, în valoare de 3.480 de lei. 

Controalele au continuat și în zilele următoare, însă nu au mai fost depistați în trafic conducători auto care să transporte animale. 

Citește și: Zeci de porci uciși în Prahova după ce au apărut noi focare de pestă porcină africană la Târgșoru Vechi și la Poienarii Burchii

Reamintim faptul că astăzi autoritățile au anunțat confirmarea de noi focare la Târgșorul Vechi (unu) și la Poienarii Burchii (patru).

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg