pesta-porcina-africana_94c74.jpg

După confirmarea primului focar de pestă porcină africană în Poienarii Rali, virusul a fost confirmat și la un porc dintr-o gospodărie din Târgșoru Vechi, dar au apărut noi cazuri și la Poienarii Burchii. Zeci de animale au fost ucise.

Primul focar de boală a fost confirmat, la începutul săptămânii, în satul  Poienarii Rali, Numai că, la scurt timp, potrivit buletinelor de analiză au fost confirmate noi focare, în Poienarii Burchii, dar și un focar la Târgșoru Vechi, motiv pentru care medicii veterinari au luat decizia de ucidere a zeci de porci.

Citește și: Alertă maximă în Prahova. A fost confirmat primul focar de pestă porcină, la Poienarii Rali - FOTO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, în după amiaza zilei de 11.07.2019, au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucuresti, alte 4 focare la porci domestici și un focar la un mistreț.

Citește și: Focar de pestă porcină în Prahova, la Poienarii Rali. Lista localităților din zona de protecție și supraveghere

Trei dintre focare, potrivit Prefectura Prahova, au fost confirmate la porci domestici în gospodarii din comuna Poienarii Burchii (un focar în satul Poienarii Vechi –fiind evaluati si ucisi 2 porci, un focar în satul Podul Văleni-fiind evaluați si uciși 29 de porci și un focar în satul Cărbunari –fiind evaluați și uciși 10 porci). Toți porcii uciși au fost îngropați în gropile avizate destinate neutralizării cadavrelor porcilor uciși din cauza PPA.

Citește și: Alertă de pestă porcină africană în Prahova. DSVSA Prahova: „Nu trecem la uciderea preventivă a tuturor porcilor”

În cazul focarului de la Târgșoru Vechi, echipele DSVSA Prahova se află acum în teren pentru evaluarea și uciderea porcului, dezinfectie și îngropare în groapa ce va fi avizată de echipa de specialiști ai DSVSA, Gărzii de Mediu, DSP si SGA din Prahova.

Citește și: Cum a ajuns pesta porcină africană în Prahova, la Poienarii Rali Autoritățile sunt în alertă - VIDEO

Totodată, conform buletinului de analiză, s-a confirmat virusul de pestă porcină africană și la un mistreț găsit mort, ieri, la Poienarii Burchii pe Fondul de Vânătoare 11 Gherghița, aparținând AVPS Codrii Vlăsiei.

Specialiștii DSVSA lucrează la întocmirea Planului de măsuri ce va fi analizat și aprobat în ședința CLCB Prahova programată astăzi, 12.07.2019 la ora 12:00.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg