mistret-mort-prahova_fcb7c.jpeg

Animalul a fost găsit mort, ieri, de un localnic, care a alertat imediat DSVSA Prahova. Medicii veterinari ajunși la fața locului au recoltat probe pe care le-au trimis, în regim de urgență, la laboratorul din București.

După ce a fost confirmat focarul de pestă porcină africană în satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchi, a apărut un nou caz care a alertat autoritățile sanitar-veterinare.

Un mistreț a fost găsit mort pe Fondul de vânătoare 11 Gherghița, în apropiere de focarul de pestă porcină africană de la Poienarii Rali.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Alertă maximă în Prahova. A fost confirmat primul focar de pestă porcină, la Poienarii Rali - FOTO

„Un localnic ne-a semnalat că este un mistreț mort, la vreo 200 - 300 de metri de zona de unde a fost cosită lucerna dată drept hrană la porcul din gospodărie unde s-a confirmat PPA. Ieri după-amiază am transmis probele recoltate la laboratorul din București și așteptăm rezultatul analizelor”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Citește și: Cum a ajuns pesta porcină africană în Prahova, la Poienarii Rali Autoritățile sunt în alertă - VIDEO

Dacă rezultatul analizelor va fi unul pozitiv, bănuiala medicilor sanitar-veterinari cu privire la cauza apariției pestei porcine africane se va confirma. Ieri, reprezentanții DSVSA Prahova au susținut că virusul ar proveni cel mai probabil de la mistreți.

Citește și: Focar de pestă porcină în Prahova, la Poienarii Rali. Lista localităților din zona de protecție și supraveghere

Precizăm faptul că, miercuri, după confirmarea focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat un plan de măsuri, prin care au fost impuse un set de restricții în zonele de protecție și de supraveghere, printre care și interzicerea vânzării porcilor, dar și interdicția ca animalele, indiferent de specie, să mai iasă din gospodării.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg