porci-focar-prahova-poienarii-rali-masuri_cf76c.jpeg

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a aprobat un plan de măsuri, după apariția primului focar de pestă porcină africană în Prahova, la un porc dintr-o gospodărie din satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchi. 

Una dintre măsuri este interzicerea ieșirii animalelor din gospodărie din zona de protecție. Măsura se aplică în comuna Poienarii Burchi și în satul Poienarii Apostoli, din comuna Gorgota.

Citește și: Focar de pestă porcină în Prahova, la Poienarii Rali. Lista localităților din zona de protecție și supraveghere

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Localnicii din aceste zone nu mai au voie să-și scoată vacile la păscut, dar nici caii din gospodărie. În plus, pentru o perioadă de 30 de zile, în zonele de protecție și de supraveghere este interzisă vânzarea porcilor, dar și transportul acestora.

În zona de protecție sunt Poienarii Burchii cu satele Poienarii Rali, Poienarii Burchii, Poienarii Vechi și Piorești, precum și Gorgota cu satul Poienarii Apostoli, în Prahova, dar și Periș (Bălteni) și Ciolpani (Piscu) din județul Ilfov.

Citește și: Cum a ajuns pesta porcină africană în Prahova, la Poienarii Rali Autoritățile sunt în alertă - VIDEO

În zona de supraveghere sunt comunele: Poienarii Burchii (satele Cărbunari, Podu Văleni, Ologeni și Tătaru), Șirna (Hăbud, Șirna, Varnița), Tinosu (Predești, Tinosu, Pisculești), Puchenii Mari (Odăile, Moara, Puchenii Mari, Puchenii Moșneni, Miroslăvești), Gorgota (Fânari, Gorgota, Crivina, Potigrafu) și Balta Doamnei (Curcubeu).

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg