pesta-porcina-prahova_499fc.jpg

În Prahova a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană, în satul Poienarii Rali, comuna Poienarii Burchii. Medicii veterinari au recoltat probe de la un porc din gospodăria unui localnic, iar rezultatul analizelor a confirmat prezența virusului.

Cazul a fost semnalat în momentul în care porcul s-a îmbolnăvit, moment în care au fost recoltate probe și transmise la un laborator din București. 

Citește și: Filtre pe toate drumurile naționale și județene din Prahova pentru depistarea porcilor transportați în mașini. Măsuri pentru combaterea pestei porcine africane - VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din nefericire, rezultatul a confirmat prezenta virusului pestei porcine africane, motiv pentru care autoritățile s-au mobilizat la fața locului, unde au fost impuse mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii bolii.

„Rezultatele de laborator confirmă prezența pestei porcine africane la porcul din gospodăria unui localnic din Poienarii Rali. Noi ne-am sesizat în momentul în care porcul s-a îmbolnăvit. La acea dată au fost recoltate probe și transmise la laborator. Rezultatul analizelor confirmă prezența pestei porcine africane. Între timp porcul a murit, iar în zonă au fost impuse o serie de măsuri”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

dezinfectie_3cfc0.jpg

pesta-prahova-porc-gospodarie_ec75b.jpg

pesta-dezinfectie_ce5ff.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg