microbuze-transport_dc453.jpg

Situație extrem de neplăcută pentru locuitorii din Mănești și din Cocorăștii Colț. Firma de transport și-a pierdut licența, după mai bine de trei ani de la cumplitul accident care a avut loc pe Centura de Vest a Ploieștiului, când un microbuz a intrat într-o basculantă cu nisip. Primăria Mănești a solicitat sprijinul Consiliului Județean Prahova, instituția care aprobă traseele de transport.

Oamenii din cele două comune prahovene sunt disperați, pentru că deja efectele neasigurării transportului se văd.

„Locuiesc în comuna Cocoraștii Colț și începând de astăzi comunele Manești și Cocorăștii Colț care au și cinci sate adiacente au rămas fără transport de persoane. Firma care avea licență ne-a anunțat dimineață că nu mai avem mijloc de transport pentru că au pierdut licența și să ne descurcăm cum putem. Vă anunț că prima mașină era dimineață la ora 05.15 și era plină de navetiști. Următoarea era la ora 05 45 și era și aceasta plină. Acum am rămas fără transport, iar în curând vom rămâne fără serviciu. Ce vom face? Vom rămâne pe drumuri? Avem copii, avem serviciu... Suntem disperați. Nu vrem să ajungem asistați sociali”, ne-a scris o cititoare a Observatorulph.ro.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De frică să nu rămână fără locuri de muncă, cei afectați deja amenință că, în semn de protest, vor bloca drumul județean.

„Noi am transmis o adresă la Consiliul Județean Prahova și am prezentat situația, pentru că, într-adevăr, este o situație dificilă pentru locuitorii celor două comune. Problema principală este că operatorului de transport, la mai bine de trei ani de la cumplitul accident de pe Centura de Vest, în care și-au pierdut viața mai multe persoane, iar altele au avut nevoie de spitalizare, i s-a retras licența. Singura soluție, în situația de față, pentru rezolvarea problemei, având în vedere situația cetățenilor, ar fi prelungirea traseului, astfel încât persoanele care fac naveta să poată avea o alternativă până la rezolvarea situației. Noi ne-am implicat imediat, dar problema nu este în competența noastră, ci a Consiliului Județean Prahova”, a declarat pentru Observatorulph.ro Constantin Nițoi.

Foto cu caracter ilustrativ

Adresa transmisă Consiliului Județean Prahova

manesti_24591.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg