Filtre pe toate drumurile naționale și județene din Prahova pentru depistarea porcilor transportați în mașini. Măsuri pentru combaterea pestei porcine africane – VIDEO

0
filtre-pesta-porcina-africana_07cab.jpg

filtre-pesta-porcina-africana_07cab.jpg

Numărul mare de focare de pestă porcină africană confirmate în județele vecine a impus măsuri mult mai stricte și la Prahova. Reprezentanții DSVSA Prahova au solicitat sprijinul Poliției și Jandarmeriei pentru intensificarea controalelor pe drumurile naționale și județene. 

După ce la finele săptămânii trecute, autoritățile prahovene au fost în alertă după ce un mistreț a fost găsit mort într-o râpă din Gornet, iar la Albești a fost găsit la ieșire din localitate un porc mort dintr-o gospodărie din localitate, reprezentanții DSVSA Prahova au solicitat Poliției și Jandarmeriei intensificarea controalelor pentru depistarea porcilor transportați în mașini, în condițiile în care numărul cazurilor de pestă porcină africană a crescut în județele vecine. 

Conducătorii auto care transportă porci fără documente riscă o amendă în cuantum de 6.000 de lei, dar și confiscarea animalelor.

Citește și: Prahovean amendat cu 3.600 de lei pentru că nu a anunțat că i-a murit porcul. Animalul a fost găsit aruncat pe marginea drumului, la ieșire din Albești

În Prahova, de la începutul anului, în gospodăriile populației au fost raportați 19 porci morți și 98 de cazuri de îmbolnăvire, rezultatele analizelor fiind negative pentru pestă porcină africană.

Autoritățile sanitar-veterinare au anunțat că pentru porcul mort de la Albești și pentru cel bolnav de la Poienarii – Rali vor fi transmise astăzi probele la București pentru efectuarea analizelor. 

La nivel național, au apărut noi focare atât la porci din gospodărie, cât și la mistreț în județe din zona de Sud a României, situațiile cele mai grave fiind semnalate în Dolj și în Teleorman. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău