UPU-spitalul-judetean-ploiesti-mutare-consiliul-judetean-prahova_d420a.jpg

Discuțiile pe tema extinderii și modernizării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești au avansat, fiind găsită o soluție temporară pentru mutarea secției de primiri urgențe pe durata lucrărilor de modernizare și extindere.

Proiectul de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, propus de Consiliul Județean Prahova, va fi finanțat cu fonduri europene, dar și cu bani din bugetul județului.

Proiectul vizează „asigurarea accesului ambulanțelor prin repoziționarea SAS-ului pe linia adiacentă clădirii actuale a UPU în spațiul utilizat în prezent pentru parcare și staționare taxiuri, dar și extinderea și reorganizarea spațiului de triaj pentru realizarea în condiții optime a preluării unui număr mai mare de pacienți simultan”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totodată, se propune realizarea de spații medicale pentru investigații paraclinice și auxiliare, dar și reabilitarea, extinderea și modernizarea clădirii existente prin recompartimentarea, repoziționarea și recondiționarea spațiilor actuale destinate activității medicale.

„Proiectul se află în faza de obținere a avizelor din partea DSP, ISU și ISC. Unitatea de Primiri Urgențe ar urma să fie mutată în actualul spațiu în care se află Ambulatoriul de la Spitalul Județean Ploiești, în timp ce Ambulatoriul va funcționa, temporar, în clădirea reabilitată de pe strada Buna Vestire. Sperăm că proiectul va putea demara la jumătatea lunii august - începutul lunii septembrie”, a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Citește și: Proiecte cu finanțare europeană, semnate în Prahova: modernizări de drumuri, extindere UPU, reabilitare termică la Maternitate

Contribuția Consiliului Județean Prahova este de peste 11,7 milioane de lei, iar asistența financiară nerambursabilă va fi de 6,7 milioane de lei.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg