Gabriel-Albu_4c9f2.jpg

Gabriel Albu, profesor în cadrul Departamentului de Științele Educației al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, s-a stins din viață, după o grea luptă cu o boală nemiloasă. Decesul a fost anunțat pe Facebook de colegii săi.

De mai bine de un an și jumătate, profesorul Gabriel Albu din cadrul Departamentului de Științele Educației se lupta cu o boală nemiloasă. Anul trecut, colegii săi s-au mobilizat într-o campanie de strângere de fonduri.

Citește și: Un cunoscut profesor din Prahova trece prin clipe grele

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Gabriel Albu s-a născut la Ploiești în 1957. A fost absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie, Universitatea București, specializarea Filosofie-Istorie. Fost profesor în orașul Băicoi, asistent universitar la UPG, profesor la Institutul de Științe ale Educației din București, în 1998 Gabriel Albu a revenit ca profesor la UPG Ploiești. 

Profesorul a obținut titlul de doctor în științe ale educației, în anul 1997, cu lucrarea intitulată „Introducere într-o pedagogie a libertății. Despre libertatea copilului și autoritatea adultului”.

„Gabriel Albu a fost un om care a mișcat suflete, a format cadre didactice, a cultivat binele și frumosul în educație și în viață. Un model al celui care educă, crește și șlefuiește suflete. Un om care a pledat pentru libertate, curaj și eleganță în educație. Mii de studenți și profesori l-au ascultat vorbind cu dăruire, pasiune și neobosită vivacitate în sălile de curs.
Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris colegii pe Facebook.

Foto: sursa Facebook - Departamentul de Științele Educației

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg