fbpx

Gabriel-Albu_4c9f2.jpg

Gabriel Albu, profesor în cadrul Departamentului de Științele Educației al Universității Petrol-Gaze din Ploiești, s-a stins din viață, după o grea luptă cu o boală nemiloasă. Decesul a fost anunțat pe Facebook de colegii săi.

De mai bine de un an și jumătate, profesorul Gabriel Albu din cadrul Departamentului de Științele Educației se lupta cu o boală nemiloasă. Anul trecut, colegii săi s-au mobilizat într-o campanie de strângere de fonduri.

Citește și: Un cunoscut profesor din Prahova trece prin clipe grele

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Gabriel Albu s-a născut la Ploiești în 1957. A fost absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie, Universitatea București, specializarea Filosofie-Istorie. Fost profesor în orașul Băicoi, asistent universitar la UPG, profesor la Institutul de Științe ale Educației din București, în 1998 Gabriel Albu a revenit ca profesor la UPG Ploiești. 

Profesorul a obținut titlul de doctor în științe ale educației, în anul 1997, cu lucrarea intitulată „Introducere într-o pedagogie a libertății. Despre libertatea copilului și autoritatea adultului”.

„Gabriel Albu a fost un om care a mișcat suflete, a format cadre didactice, a cultivat binele și frumosul în educație și în viață. Un model al celui care educă, crește și șlefuiește suflete. Un om care a pledat pentru libertate, curaj și eleganță în educație. Mii de studenți și profesori l-au ascultat vorbind cu dăruire, pasiune și neobosită vivacitate în sălile de curs.
Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris colegii pe Facebook.

Foto: sursa Facebook - Departamentul de Științele Educației

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook