teleajen-atentionare-pericol_1e15e.jpg

Primăriile din 14 localități din Prahova au fost avertizate cu privire la faptul că vineri au început manevrele de golire a Barajului Mâneciu, urmând să fie evacuat un debit de 28 mc/s. Măsura a fost luată ca urmare a acumulărilor mari de apă, din cauza ploilor torențiale din ultima perioadă. Evacuarea apei va conduce, însă, la o creștere și mai mare a râului Teleajen, motiv pentru care populația a fost avertizată să nu încerce traversarea cursului de apă.

Pe lista localităților vizate de această nouă atenționare se numără Mâneciu, Izvoarele, Drajna, Vălenii de Munte, Gura Vitioarei, Măgurel, Lipănești, Boldești - Scăeni, Blejoi, Bucov, Berceni, Valea Călugărească, Dumbrava și Râfov. 

Citește și: Pericol de inundație la Ploiești. Digul de gabioane de la fosta rampă de gunoi, construit cu fonduri europene, riscă să fie luat de apele învolburate ale Teleajenului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Primăriile au ca obligație să monitorizeze atent evoluția creșterii debitelor de apă și să informeze populația pentru evitarea oricăror pierderi de vieți omenești și de pagube materiale.

Citește și Pericol de inundații pe râul Teleajen. Hidrologii au emis cod portocaliu - VIDEO

Precizăm că anunțul ne-a fost transmis de către un cititor al Observatorulph.ro, iar mai mulți primari din zonele amintite ne-au confirmat faptul că au primit această atenționare.

avertisment-populație_1b1df.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg