fbpx

filtre-mobile-restrictii-comercializare-monitorizare_fb365.jpg

Noile focare de pestă porcină africană, confirmate la nivel național, în ultima lună, au condus la adoptarea de noi măsuri și în Prahova. Reprezentanții DSVSA au anunțat că se mențin filtrele mobile la limita cu județele vecine unde au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină africană, dar că s-au impus și măsuri de monitorizare permanentă pentru fondurile de vânătoare Gherghița, Rîfov, Negoiești și Hăbud. În alte șase localități prahovene se mențin restricțiile de comercializare a porcilor. 

Reprezentanții DSVSA Prahova au anunțat măsurile de prevenire a extinderii focarelor de pestă porcină africană,, în contextul în care, la nivel național, au apărut, în intervalul 20 mai - 12 iunie, 26 de noi focare.

„În intervalul 20 mai - 12 iunie au fost confirmate noi focare de pestă porcină africană în județele Argeș, Brăila, Galați, Buzău, Sălaj, Teleorman, Tulcea și Giugiu. Tot în acest interval a fost confirmată pesta porcină africană la 87 de mistreți găsiți morți pe fondurile de vânătoare, dar și la șase mistreți care au fost vânați. În Prahova, pentru prevenirea pestei porcine africane, se vor menține filtre mobile la limita cu județul Ilfov, unde, pe fondul de vânătoare Scroviştea a fost confirmată pesta porcină la 17 mistreți găsiți morți și la un mistreț care a fost vânat. Ca măsuri de prevenire, s-a instituit monitorizarea permanentă pe fondurile de vânătoare Hăbud, Rîfov, Negoiești și Gherghița. În Prahova se mențin restricțiile de comercializare și transport pentru porci, în cele șase localități prahovene. Reamintim totodată că în cazul în care în trafic sunt depistate persoane care transportă porci fără certificat sanitar veterinar sau fără formular de mișcare, acestea riscă o amendă în cuantum de 6.000 de lei, dar și confiscarea animalului, care va fi imediat sacrificat și îngropat”, a declarat, pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Lista localităților din Prahova unde se interzice vânzarea porcilor din gospodării, din cauza unui focar de pestă porcină apărut în Ilfov

La finele lunii mai, imediat după confirmarea primelor focare de pestă porcină africană pe fondul de vânătoare Scroviștea, din județul Ilfov, s-a interzis comercializarea porcilor din localitățile prahovene Șirna, Tinosu, Gorgota, Poienarii Burchii, Puchenii Mari și satul Curcubeu din comuna Balta Doamnei.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook