cod-galben-ploi-disconfort-vijelii-grindina-prahova_22041.jpg

Meteorologii au emis luni, 17 iunie, un nou cod galben pentru aproape toată țara, inclusiv pentru Prahova. În vigoare este și o informare meteo de disconfort termic, fenomen care se va înregistra îndeosebi astăzi, la orele amiezii.

Atenționarea meteo va intra în vigoare luni, la ora 12.00, și este valabilă până astăzi, la ora 23.00. În acest interval, spun meteorologii, se vor înregistra ploi torențiale, descărcări electrice, dar sunt posibile și căderi de grindină. Intensificările de vânt vor avea aspect de vijelie, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp, a anunțat ANM.

Un al doilea cod galben va intra în vigoare luni, de la ora 23.00. Și de această dată, pe lista județelor vizate de noua atenționare figurează și Prahova. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit ANM, „în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp”. Cea de a doua atenționare de cod galben este valabilă până pe 18 iunie, ora 10.00.

În vigoare a intrat luni și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până pe data de 19 iunie, ora 23.00. Potrivit ANM, „vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină”.

Meteorologii au mai anunțat că,  pe durata informării meteo, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp”.

Totodată, luni (17 iunie), potrivit ANM, „disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg