inundatii-prahova-localitati_9bf43.jpg

Ploile torențiale din ultimele trei săptămâni au creat probleme în Prahova. Zeci de drumuri județene, poduri și podețe au fost afectate de inundații, dar și de alunecările de teren. 

O nouă centralizare a pagubelor provocate de fenomenele meteo extreme a vizat 22 de localități, la care se adaugă infrastructura aflată în administrarea Consiliului Județean Prahova.

În perioada 31 mai - 12 iunie, grindina și viiturile au creat probleme, însă, în zeci de localități prahovene

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Zeci de localități din Prahova au fost afectate de inundații. Numărul locuințelor inundate a ajuns la peste 400

„Valoarea totală a sumelor ce se alocă pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Prahova în perioada 31 mai-12 iunie 2019 este de peste 77 de milioane de lei”, a anunțat Prefectura Prahova, după ce vineri s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

Fondurile ar urma să fie destinate pentru refacerea infrastructurii din localitățile Aluniș, Ariceștii Zeletin, Bertea, Breaza, Câmpina, Cerașu, Gornet, Iordăcheanu, Poiana Câmpina, Posești, Provița de Sus, Sinaia, Scorțeni, Starchiojd, Șoimari, Șotriile, Ștefești, Teișani, Telega, Vadu Săpat, Valea Doftanei și Salcia.

Probleme au fost înregistrate și în Ploiești, Mizil, Urlați, Valea Călugărească, Berceni, Rîfov, Dumbrava, Sângeru, Albești, Lapoș, Ceptura, Bălțești, Gheorghița, Gornet Cricov, Bărcănești, Apostolache, Plopu, Slănic, Jugureni, Drajna, Călugăreni Chiojdeanca, Dumbrăvești și Gura Vitioarei. 

Calamitățile naturale au afectat drumuri comunale, poduri și podețe, bazine de alimentare cu apă, apărări de mal ale unor cursuri de apă, a precizat Prefectura Prahova.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg