fbpx

ploi-torentiale-cod-galben-anm_0919c.jpg

Meteorologii au emis un cod galben de ploi torențiale, dar și de frecvente descărcări electrice și căderi de grindină.

Atenționarea de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă sâmbătă, 15 iunie, în intervalul orar 12.00 - 23.00. Pe durata codului galben, spun meteorologii, „în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată”.

Astfel, potrivit ANM, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În vigoare a intrat tot de astăzi o nouă informare meteo, valabilă până pe 16 iunie, ora 23.00. În acest interval, potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină”.

Meteorologii au anunțat că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook