mormant-muzeul-istorie_d7017.jpg

Mormântul preistoric a fost descoperit în urmă cu mai mult timp, ca urmare a unor excavări executate în zona de Nord a satului Nedelea, comuna Ariceștii Rahtivani. Arheologii de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova au reușit, săptămâna aceasta, să salveze mormântul care se presupune că datează din epoca bronzului

La acea dată a fost descoperită o movilă de pământ care a fost loc de înmormântare în epoca bronzului. În această săptămână colectivul de arheologi, format din dr. Alin Frînculeasa, Octav Negrea și Claudia Dumitrescu, din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, au salvat mormântul preistoric din movila de pământ”, a anunțat Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

„Mormântul avea o vechime de aproape cinci milenii, iar așa cum indică oasele și ritualul funerar, aici fusese îngropat un adolescent conform obiceiurilor perioadei respective. Nu au fost descoperite obiecte de inventar depuse lângă individ.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ne aflăm într-un orizont cronologic și istoric în care zona de câmpie era ocupată de o populație care ridica tumuli din pământ în care erau înmormântate persoane cu un statut important în cadrul comunității. Acest mormânt, încadrat în cultura Yamnaya (3000 - 2500 î.Hr.), face parte dintr-un grup numeros de astfel de obiective arheologice cercetate în ultimii ani de instituția muzeală din Ploiești, adăugându-se noi informații prețioase privind un episod din istoria acestor locuri”, a anunțat Muzeul Județean de Isotire și Arheologie Prahova, pe pagina de Facebook.

Foto - sursă Facebook - Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

mormantul-vechi_06926.jpg

mormant-aricesti-rahtivani_7a057.jpg

mormant-vechi_81971.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg