Începe campania de stârpire a țânțarilor și căpușelor din Câmpina! Care este programul și ce sfaturi are municipalitate pentru populație

0
1-dezinfectia-dezinsectia-si-deratizarea-scoase-la-licitatie_57f29.jpg

1-dezinfectia-dezinsectia-si-deratizarea-scoase-la-licitatie_57f29.jpgSpațiile verzi din Câmpina vor fi luate la puricat în cadrul campaniei de dezinsecție. Floricon va începe, de pe 17 iunie, acțiunile de combatere a țânțarilor și căpușelor. Campania se va derula în două etape. 

Prima fază a dezinsecției va fi realizată zilnic, în perioada 17-21 iunie, între orele 6.00-9.00 și 22.00-24.00 și în intervalul 24-28 iunie, între orele amintite anterior.

Cea de-a doua etapă se va desfășura la interval de 14-21 de zile față de prima, totul fiind condiționat de starea vremii.

Potrivit informațiilor furnizare de Primăria Câmpina, substanțele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și Comisia Națională pentru biocide, iar acțiunea se va realiza cu echipamente specializate de stropire (pulverizatoare ULV și/sau atomizoare).

Substanțele folosite nu pun în pericol viața populației și viețuitoarelor, însă în caz de caniculă, albinele aflate în zbor pot fi afectate, motiv pentru care apicultorii sunt sfătuiți să ia măsuri de protecție adecvate în întervalele orare în care se vor realiza dezinsecția și deratizarea, se mai precizează în comunicatul municipalității.

Instituțiile, agenții economici, asociațiile de locatari, dar și cetățenii care locuiesc la case și vor să realizeze astfel de operațiuni sunt sfătuiți să le aplice concomitent cu acțiunea operatorului de salubritate.

Campania se va desfășura în zona parcurilor, lacurilor, colecțiilor stagnate de apă/sau cu umiditate crescută, canale de ape pluviale, zone peridomestice, zone de agrement, platforme containere pentru deșeuri, în jurul spitalelor, precum și în alte zone de vegetație ale orașului.

În perioada tratamentelor, câmpinenilor li se cere să evite, pe cât posibil, zonele unde observă prezența echipajelor care efectuează stropirea cu substanțe.

Foto cu caracter ilustrativ

1-dezinfectia-dezinsectia-si-deratizarea-scoase-la-licitatie_ef391.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău