1-dezinfectia-dezinsectia-si-deratizarea-scoase-la-licitatie_57f29.jpgSpațiile verzi din Câmpina vor fi luate la puricat în cadrul campaniei de dezinsecție. Floricon va începe, de pe 17 iunie, acțiunile de combatere a țânțarilor și căpușelor. Campania se va derula în două etape. 

Prima fază a dezinsecției va fi realizată zilnic, în perioada 17-21 iunie, între orele 6.00-9.00 și 22.00-24.00 și în intervalul 24-28 iunie, între orele amintite anterior.

Cea de-a doua etapă se va desfășura la interval de 14-21 de zile față de prima, totul fiind condiționat de starea vremii.

Potrivit informațiilor furnizare de Primăria Câmpina, substanțele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și Comisia Națională pentru biocide, iar acțiunea se va realiza cu echipamente specializate de stropire (pulverizatoare ULV și/sau atomizoare).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Substanțele folosite nu pun în pericol viața populației și viețuitoarelor, însă în caz de caniculă, albinele aflate în zbor pot fi afectate, motiv pentru care apicultorii sunt sfătuiți să ia măsuri de protecție adecvate în întervalele orare în care se vor realiza dezinsecția și deratizarea, se mai precizează în comunicatul municipalității.

Instituțiile, agenții economici, asociațiile de locatari, dar și cetățenii care locuiesc la case și vor să realizeze astfel de operațiuni sunt sfătuiți să le aplice concomitent cu acțiunea operatorului de salubritate.

Campania se va desfășura în zona parcurilor, lacurilor, colecțiilor stagnate de apă/sau cu umiditate crescută, canale de ape pluviale, zone peridomestice, zone de agrement, platforme containere pentru deșeuri, în jurul spitalelor, precum și în alte zone de vegetație ale orașului.

În perioada tratamentelor, câmpinenilor li se cere să evite, pe cât posibil, zonele unde observă prezența echipajelor care efectuează stropirea cu substanțe.

Foto cu caracter ilustrativ

1-dezinfectia-dezinsectia-si-deratizarea-scoase-la-licitatie_ef391.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg