MCZoYXNoPThkZGY2ZmE1MjZlMjAyMTdhMGEyMjU3ZTQ5MjE5OTJi.thumb_0db73.jpg

Statul român își rearată interesul pentru cumpărarea Caselului Peleș. Construită la iniţiativa primului Rege al României, fosta reşedinţă regală ar putea deveni proprietatea statului, însă numai în situaţia în care Casa Regală ar fi dispusă să vândă construcţia şi să facă şi o propunere financiară către Guvern.

Anunţul vine din partea ministrului Culturii care speră ca, până la finalul acestei luni, să primească un răspuns.

Discuţia despre posibila vânzare a Castelului Peleş ar urma să aibă loc la finalul acestei luni, odată cu prelungirea contractului de închiriere, semnat între Casa Regală şi Ministerul Culturii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În momentul de faţă, instituţia plăteşte lunar către castel o chirie de aproape 70.000 de lei, pentru Muzeul Peleş, care se află în interiorul monumentului. Dacă ar fi scos la vânzare, statul român ar avea drept de preemțiune, adică să fie consultat cu prioritate.

Sursa: Digi24.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Mai multe despre autor și articolele sale
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg