anm-cod-galben-prahova_df3c0.jpg

Meteorologii au emis, joi după-amiază, o nouă atenționare de cod galben pentru mai multe localități din Prahova.

UPDATE - 17.10 - Meteorologii au emis o nouă atenționare de cod galben, valabilă până joi, la ora 18.15, pentru localitățile Câmpina, Băicoi, Breaza, Comarnic, Filipeștii de Pădure, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Bănești, Poiana Câmpina, Cornu, Mănești, Șotrile, Provița de Jos, Provița de Sus, Adunați, Secăria, Cosminele și Talea.

UPDATE: Cod portocaliu de ploi torențiale în Prahova. Lista localităților vizate - UPDATE

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

UPDATE: Atenționarea de cod galben de instabilitate accentuată a fost prelungită până joi, la ora 17.30, în localitățile Câmpina, Băicoi, Breaza, Vălenii de Munte, Urlați, Boldești-Scăeni, Măneciu, Filipeștii de Pădure, Plopeni, Brebu, Florești, Slănic, Vărbilău, Izvoarele, Telega, Măgureni, Scorțeni, Gura Vitioarei, Drajna, Bănești, Poiana Câmpina, Sângeru, Iordăcheanu, Starchiojd, Lipănești, Podenii Noi, Măgurele, Posești, Ceptura, Cornu, Vâlcănești, Teișani, Aluniș, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Șotrile, Bălțești, Gornet, Șoimari, Gornet-Cricov, Provița de Jos, Predeal-Sărari, Provița de Sus, Ștefești, Adunați, Apostolache, Păcureți, Plopu, Bătrâni, Cărbunești, Chiojdeanca, Surani, Lapoș, Ariceștii Zeletin, Salcia, Tătaru, Cosminele și Fântânele, dar și în zona de munte.

Pe lista localităților vizate figurează  Mizil, Colceag, Baba Ana, Fulga, Gura Vadului, Sălciile, Boldești-Gradiștea, Vadu Săpat, Lapoș, Călugăreni și Jugureni;

Potrivit ANM, în localitățile menționate se vor semnala averse ce vor cumula local 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

În Prahova este valabilă, până vineri, la ora 23.00, și o informare meteo de disconfort termic și instabilitate atmosferică. Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat, „vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”. După-amiaza și seara, în schimb, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. „Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp”, a precizat ANM.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Roxana Tănase
redactor șef
Mai multe despre autor și articolele sale
Roxana Tănase este jurnalistă din 1999. Face parte din ”garda veche” de ziariști ai Prahovei și, din 2012, este în echipa Observatorulph.ro.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg