Scandal la Spitalul Municipal Câmpina! Dr. Cristinel Onu, anchetat în cazul bebelușului mort și incinerat, își caută dreptatea în instanță

0
spital_campina_e2788.jpeg

spital_campina_e2788.jpegDoctorul Cristinel Onu a acționat în instanță Spitalul Municipal Câmpina, contestând decizia de demitere de la începutul acestui an. Medicul, implicat într-un scandal la sfârșitul lui 2018, a fost anchetat de Comisia de Disciplină a SMC. Ultimul cuvânt l-a avut managerul instituției, dr. Călin Tiu, care a decis concedierea acestuia.

Vă reamintim că problemele în cazul dr. Cristinel Onu au pornit la sfârșitul lui septembrie, atunci când o tânără, însărcinată în 23-24 de săptămâni a avortat. Tânăra a susținut că a născut singură, pe patul din salon, fără asistenţă de specialitate.

Fătul cântărea doar 500 de grame, iar una dintre asistente i-a spus tinerei că a născut un copil mort. Acesta a fost descoperit, ulterior, la mai bine de zece ore de la naștere ca prezentând semne vitale. Dus, ulterior, la un incubator, fătul a murit.

Citește și: GINECOLOG SUSPENDAT ÎN URMA ANCHETEI BEBELUȘULUI MORT 

Noi detalii în cazul bebelușului mort și incinerat la spitalul din Câmpina

Povestea avortului, în varianta dr. Onu

Parte din tot ceea ce s-a vehiculat în media, la acea vreme, a fost contrazisă sau completată de dr. Cristinel Onu, susținând că a respectat toate rigorile ghidurilor medicale.

„Tânăra s-a prezentat la spital în data de 27 septembrie, în jurul orei 13.30, prezentând dureri. La acea oră, eu eram în Ambulatoriu, unde consultam și am fost solicitat pe Secție pentru a o vedea, din cauză că în spital, la acea oră, nu mai era niciun medic, deși programul se termina la 14.00, iar pentru șeful de secție mai târziu. Nu trebuia să plec din Ambulatoriu, dar n-am avut alternativă atunci când mi s-a spus că nu mai este niciun medic pe secție. 

Pacienta a fost internată, prezenta toate semnele unui avort în curs și nu se mai putea face nimic pentru păstrarea sarcinii în evoluție. Era prima sa sarcină și mai avusese patru prezentări la control. Pe timpul internării, a fost monitorizată, iar pe 28 septembrie, la ora 4.30, a avortat. În primele secunde, fătul de 23-24 de săptămâni nu prezenta niciun fel de semn de viață. Cu toții știm că produsul de concepție sub 26 de săptămâni nu este viabil“, ne-a declarat dr. Onu, precizând că aceste informații i-au fost aduse la cunoștință și managerului Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.
În cazul acesta, fătul însă a avut câteva ore de viață, unele care au generat un adevărat scandal, intens mediatizat.

Au urmat două anchete ale Comisiei de Disciplină, constituită în cadrul unității medicale, una pe care doctorul Onu o contestă.

„Comisia a fost formată dintr-un medic epidemiolog, un economist și un medic ortoped. Or eu am fost anchetat pentru malpraxis în cadrul secției de Obstetrică-Ginecologie“, a precizat medicul.

Decizia finală i-a aparținut însă managerului care a hotârât să-l demită la sfârșitul lui februarie. O hotărâre pe care doctorul Onu a constetat-o imediat în instanță și în cazul căreia urmează ca pe 26 iunie să fie al doilea termen de judecată, potrivit www.portal.just.ro

O secție cu multe necunoscute

În situația în care instanța îi va da câștig de cauză, dr. Cristinel Onu a precizat că nu se va întoarce la Spitalul Municipal Câmpina, „sub imperiul actualei conduceri atât manageriale, cât și a secției de Obstetrică-Ginecologie, de unde în ultimii patru ani eu am fost al optulea ginecolog care a trebuit să plece. Luna trecută, tot de aici, a plecat și dr. Constantinescu, care a muncit foarte mult aici și, cât de curând, va mai pleca un medic. Dar o astfel de situație nu veți întâlni la alte secții, ci doar aici“, a completat dr. Onu.

În prezent, medicul ginecolog își practică meseria la Sanconfind, Lotus și la Spitalul din Sinaia, acolo unde a lucrat înainte de a se muta la Câmpina.

Am solicitat un punct de vedere și conducerii Spitalului Municipal Câmpina în legătura cu acest caz și acuzele aduse, pe care îl vom publica imediat cum îl vom primi.

Foto:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău