ploi-torentiale-canicula_d8599.jpg

În Prahova este valabilă o informare meteo de ploi torențiale, până joi, ora 23.00, timp în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte, dar pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Concomitent însă, ANM a anunțat că disconfortul termic va fi ridicat,  Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Prahova nu scapă de ploi, dar nici de caniculă. Dacă precipitațiile abundente vor fi prezente în special după-amiaza și seara, iar aversele vor avea caracter torențial, meteorologii au anunțat că în zonele de deal și de munte se vor înregistra descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp”, potrivit ANM.

Până vineri, 14 iunie, ora 09.00, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în zonele de câmpie, spun meteorologii. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 15 și 20 de grade. Nu vor lipsi însă averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La munte, vremea va fi instabilă, mai ales după-amiaza și seara, când se vor înregistra descărcări electrice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sâmbătă, potrivit ANM, disconfortul termic va fi accentuat , iar temperaturile maxime vor ajunge la 33 de grade Celsius. În special după-amiaza este așteptat un nou val de ploi, meteorologii anunțând că există posibilitatea înregistrării de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La munte, spun meteorologii, vremea se va menține caldă și instabilă.

Vremea va rămâne instabilă și duminică, în zona de deal și de munte, în special după-amiaza și seara, însă temperaturile ridicate nu vor ocoli Prahova pe timpul zilei.

Un nou va de ploi este așteptat, potrivit ANM, în intervalul 17 – 23 iunie, potrivit ANM.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg