Dosar penal pentru înșelăciune. Trei bărbați reținuți după ce au încercat să ia credite bancare cu documente falsificate

0
persoane-retinute-prahova_38cdb.jpg

persoane-retinute-prahova_38cdb.jpg

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către persoane necunoscute a infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, la data de 6 iunie, s-a solicitat unei unități bancare un împrumut de 20.000 euro în baza unei cărți de identitate falsificate.

Polițiștii au reușit, marți, prinderea în flagrant a persoanei care a solicitat creditul, dar și a celor doi complici identificați în imediata apropiere a unității bancare, toți din municipiul București.

„În cauză a fost efectuată percheziția corporală a celor trei, percheziția autovehiculului folosit de aceștia și două percheziții domiciliare, în București și în comuna Balotești. Cu ocazia percheziției autovehiculului, în torpedo au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv 4 cărți de identitate cu privire la care există suspiciunea că sunt falsificate”, a precizat IPJ Prahova.

Polițiștii au descoperit mai multe înscrisuri care atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi și la alte instituții bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei și în valută, precum și mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bilețele cu nume ce se regăsesc pe cărțile de identitate suspecte a fi falsificate.

„Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre aceștia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată și indisponibilizată. În cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere legală”, a mai precizat IPJ Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău