Bilanțul pagubelor provocate de inundații la Valea Călugărească. Viiturile au distrus 13 podețe și opt drumuri locale

0
inundatii-valea-calugareasca-dn1b_08684.jpg

inundatii-valea-calugareasca-dn1b_08684.jpg

Ploile torențiale înregistrate în ultimele săptămâni au provocat pagube majore în comuna Valea Călugărească. Opt drumuri locale au fost distruse, iar 13 podețe au fost luate de ape.

Din cauza ploilor torențiale, la Valea Călugărească drumurile locale au fost afectate pe o distanță de peste 8 kilometri. Cele mai mari probleme au fost înregistrate în satele Valea Mantei, Valea Popii, Valea Popii, Valea Ursoii, dar și în satele Pantazi, Vârfuri și Schiau.

Tot la Valea Călugărească, apele învolburate au distrus șase podețe în satul Valea Poienii, un podeț în satul Valea Nicovani, dar și șase podețe în satul Pantazi. 

Tot din cauza ploilor torențiale, din cauza unor alunecări de teren este necesară consolidarea unui versant, cu refacerea zidului de sprijin, în satul Valea Mantei. 

Reamintim faptul că în urmă cu aproape două săptămâni, din cauza aluviunilor, circulația pe calea ferată a fost blocată la Valea Călugărească și, tot aici, din cauza apei acumulate pe carosabil, s-a circulat îngreunat și pe DN1B.

Valoarea pagubelor provocate din cauza inundațiilor, numai pe parte de infrastructură, se cifrează la 8,9 milioane de lei.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău