cod-galben-ploi-torentiale-anm-prahova_045fb.jpg

Meteorologii au emis marți un nou cod galben de ploi torențiale, valabil în mai multe județe, inclusiv în Prahova, în special în zona de munte. 

Atenționarea de cod galben este valabilă până marți, la ora 23.00. În acest interval, potrivit meteorologilor, „în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică”.

Pe durata avertizării, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp, a mai anunțat ANM.

De precizat este faptul că în Prahova, până miercuri, ora 23.00, în Prahova este în vigoare o informare meteo de averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor”, a precizat ANM.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg