ambulante-noi-saj-prahova-dotare_06038.jpg

Peste 120 de ambulanțe tip C au fost distribuite, la nivel național, pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență și serviciilor de ambulanță județene, patru dintre autospeciale ajungând în Prahova. Până la finele acestui an, la SAJ Prahova se estimează că vor mai ajunge alte 19 ambulanțe noi.

Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente și materiale de terapie intensivă.

„Serviciul de Ambulanță Județean Prahova a primit în dotare trei noi ambulanțe, de tip C2, autospeciale care sunt deservite de medic. Intenționăm ca una dintre ambulanțele noi ale SAJ  Prahova să deservească și zona Sinaia - Câmpina. Noi sperăm ca, până la sfârșitul anului, să nu mai avem ambulanțe vechi pe drumurile din Prahova, având în vedere că proiectul de dotare cu ambulanțe va continua în cursul acestui an. La Prahova ar urma să ajungă încă 10 ambulanțe timp A2, pentru transportul pacienților, precum și alte nouă ambulanțe, dintre care șase vor fi 4x4”, ne-a declarat dr. Mădălin Ipatie, director general SAJ Prahova, cel care, de altfel, a făcut parte din comisia de recepție a ambulanțelor, la nivel național.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit conducerii SAJ Prahova, ambulanțele sunt dotate cu aparatură modernă, acestea fiind prevăzute cu monitor/defibrilator, dar și cu aparat de ventilație, pentru intervenția medicală de urgență.

O a patra ambulanță a intrat în dotarea ISU Prahova. „Ambulanța de la ISU Prahova va rămâne la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, având în vedere că este o ambulanță de terapie intensivă care va interveni în cazurile de urgență sub coordonarea unui medic”, a precizat Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că proiectul de dotare cu ambulanțe achiziționate din fonduri europene este implementat de DSU-IGSU, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Citește și: 13 ambulanțe noi au ajuns în Prahova - VIDEO, foto

Ultima recepție de punere în funcțiune a ambulanțelor, la nivel național, s-a realizat în luna decembrie a anului trecut, când au fost recepționate, la nivel național, 420 de ambulanțe de tip B, dintre care 13 au venit în Prahova.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg