Cod galben de inundații, luni, inclusiv în Prahova

0
harta-inundatii_a4e31.jpg

harta-inundatii_a4e31.jpg

După ploile torențiale din ultima perioadă, hidrologii au emis, încă de ieri, un cod galben de inundații, valabil inclusiv în Prahova.

Atenționarea hidrologică este valabilă până luni, la ora 24,00, și vizează mai multe bazine hidrografice la nivel național, inclusiv Prahova.

Astfel, de avertizare este vizat și bazinul superior și afluenți bazin mijlociu și inferior din județele Prahova, Dâmboviţa şi Ialomiţa.

Tot sub atenționare sunt și bazinele hidrografice din Buzău, Brăila, Vrancea, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Constanța și Tulcea.

În intervalul menționat sunt posibile „scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare”.

În Prahova sunt vizate de atenționare râurile Prahova și Teleajen, precum și afluenți ai acestora.

Potrivit ANM, Prahova se va afla sub cod galben de ploi torențiale, luni, 10 iunie, până la ora 23.00. În acest interval „vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

SURSA foto : INHGA

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău