fantani-recomandari-dsp-prahova_093a5.jpg

Ministerul Sănătății a cerut reprezentanților direcțiilor de sănătate publică să colaboreze cu autoritățile locale și să pună în aplicare acțiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenței medicale în zonele afectate de inundații. La rândul său, joi, DSP Prahova a emis un comunicat de presă, una dintre recomandări fiind ca populația din zonele inundate să nu bea apă din fântâni.

Pentru a preîntâmpina apariția de epidemii, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publică să asigure, în principal, supravegherea populației din punct de vedere epidemiologic și monitorizarea calității apei potabile în zonele afectate, asanarea și dezinfecția fântânilor, a anunțat, recent, Ministerul Sănătății.

„Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistență medicală de urgență pentru toate persoanele aflate în dificultate și vor fi verificate stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanți, vaccinuri pentru acordarea asistenței medicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Mai mult se va suplimenta personalul medical, în funcție de necesități. Acolo unde este necesar reprezentanţii DSP-urilor vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A si tetanosului. Se va realiza supravegherea conditiilor de igiena in adaposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, rămase fara adapost; Direcțiile de sănătate publică vor solicita medicii de familie să asigure asistența medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate”, sunt măsurile impuse de Ministerul Sănătății.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Prahova, ISU Prahova a asigurat apă potabilă la Sângeru și la Lapoș, iar Crucea Roșie a asigurat apă îmbuteliată la Berceni. Măsura a fost aplicată la solicitarea administrațiilor locale, în perioada 31 mai - 2 iunie.

DSP Prahova a transmis, joi, un comunicat de presă prin care recomandă populației din zonele afectate să nu bea apă din fântâini.

Recomandări DSP Prahova

a) să consume apa îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet;
b) să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita;
c) să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
d) să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;
e) sa evite expunerea prelungita la frig/umezeala,
f) sa pastreze alimentele in conditii igienice;
g) sa respecte igiena individuala;
h) la primele semne de boala sa se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

Sursă Foto: Impact FM

recomandari-dsp-prahova_e6b20.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg