inundatii-ajutoare-apa-prahova_ef488.jpeg

Prahovenii afectați de inundațiile înregistrate în Prahova vor beneficia de ajutoare de urgență în cuantum de 1.500 - 3.000 de lei. Separat, tot din bugetul Ministerului Muncii, vor fi acordate două ajutoare de urgență pentru familiile îndoliate de la Breaza și de la Sângeru, unde cinci persoane, un bărbat și patru copii, au decedat după ce au fost surprinși de apele învolburate.

Ajutoarele de urgență vor fi acordate din fondurile aflate la dispoziția Ministerului Muncii. Potrivit datelor centralizate, în urma inundațiilor 7 case au fost afectate în proporție de 90%. Este vorba despre o casă la Sângeru, trei la Ceptura, două la Berceni și una în comuna Lapoș.

Alte 172 de locuințe au fost afectate de peste 50%, iar alte 14 sub 50%. În cazul celor cinci persoane decedate, un adult și patru copii, de la Breaza și de la Sângeru, din bugetul Ministerului Muncii se vor acorda două ajutoare de urgență, în valoare de 5.000 de lei, fiecare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Separat, familiile îndoliate vor primi și ajutoare de înmormântare. Reamintim faptul că vineri, 31 mai, patru copii au fost surprinși de o viitură. Trei dintre micuți au fost găsiți decedați și vor fi înmormântați vineri, la Sângeru. Pentru cel de-al patrulea copil, pompierii continuă și acum căutările. Un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Breaza, a pierit după ce a fost surprins de apele învolburate ale râului Prahova.

Valoarea ajutoarelor de urgență care vor fi acordate în Prahova se cifrează la 396.000 de lei.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg