fbpx

Capture_4f4ec.JPG
Câmpinenii vor avea vineri un oaspete de seamă. Teodor Baconschi, om de cultură, dar și o personalitatea care s-a remarcat în diplomația românească, își lansează ultima sa lucrare, în cadrul Seratelor Culturale Elstar.

Evenimentul începe la ora 18.00 și-l va avea în centru atenției chiar pe autorul celor „365 de lămuriri în compania lui Laurențiu-Ciprian Tudor“, publicist, poet și eseist brașovean. Dialogul epistolar dintre cei doi s-a derulat pe parcursul a unui an, din 4 decembrie 2017 până pe 5 decembrie 2018.

Dialogul este unul percutant, acoperind o multitudine din fațetele unei personalități atât de complexe, erudite, cu atât de multe experiențe de viață (cât o sută de oameni obișnuiți sau chiar mai mult).

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Laurențiu-Ciprian Tudor îi pune eseistului atât întrebări profunde dar și unele șugubețe (Ce spuneți despre dans? Despre râs, mai ales având în vedere că Teodor Baconschi a obținut un doctorat la Sorbona cu o lucrare despre râsul patriarhilor? Despre muzică?) sau politice (nu vi se pare o calamitate guvernul nou investit, guvernul Dăncilă?)

Baconschi dezvăluie și filosofia sa de viață. „Socotesc că pentru fiecare om trebuie să vorbească faptele sale (bune şi, inevitabil, rele), aşa cum pentru fiecare scriitor vorbesc propriile cărţi. Ştiu că scriitorul contemporan este foarte adesea un obsedat al egolatriei exhibiţioniste. Mulţi (fără îndoială prea mulţi) trăiesc într-o vitrină unde se expun pe ei înşişi, ca pe nişte capodopere care se pot, la rigoare, lipsi de operă.”, scrie în prezentarea evenimentului Codruț Constantinescu, scriitor și amfitrion al Seratelor Culturale, organizate lunar la Câmpina și găzduite de Librăria Elstar.

Accesul este gratuit, iar evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Capture_09d3e.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg