sprijin-familie-prahova_a03ba.jpg

DGASPC Prahova intenționează să obțină finanțare de la Uniunea Europeană pentru un proiect care are drept scop prevenirea separării copilului de familia naturală. Valoarea totală a proiectului ar urma să fie în cuantum de aproape 6 milioane de lei, urmând ca DGASPC Prahova să asigure contribuția proprie de 119.868,73 lei, reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Scopul proiectului propus de DGASPC Prahova este mai amplu. Cu fonduri europene, instituția și-a propus să ofere sprijin pentru prevenirea riscului de separare a unui număr de 200 de copii de familiile lor din cauze economico-sociale și acordarea de sprijin acestora.

Totodată proiectul ar permite dezinstituționalizarea a 50 de copii/tineri, înființarea unui centru de zi, pentru copiii aflați în situații dce risc, precum și sprijin pentru accesul pe piața muncii pentru 10 tineri rezidenți în centrele de plasament ale DGASPC Prahova și derularea de programe de monitorizare a copiilor aflați în situații de risc.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Proiectul se derulează în județul Prahova, iar potențialii beneficiari pot proveni din toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Centrul de zi care va fi înființat prin implementarea proiectului va funcționa în orașul Vălenii de Munte, ca o structură componentă a Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Maria” Vălenii de Munte, și va oferi cu precădere servicii către copii/ familiile care au domiciliul pe raza orașului Vălenii de Munte și în comunitățile învecinate acestuia (Aluniș, Bertea, Boldești Scăeni, Cerașu, Drajna, Gura Vitioarei, Izvoarele, Lipănești, Măgurele, Măneciu, Posești, Predeal Sărari, Slănic, Starchiojd, Ștefești, Teișani, Vărbilău”, se arată în raportul proiectului de hotărâre aprobat, recent, de Consiliul Județean Prahova.

Durata proiectului este de 24 de luni

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg