DSVSA Prahova va demara campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor

0
vacinare-vulpi_e6c67.jpg

vacinare-vulpi_e6c67.jpg

Vaccinare antirabică aeriană a vulpilor în Prahova va demara vineri, 7 iunie, în funcție de condițiile meteorologice. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor va demara campania de primăvara, din anul 2019, prin administrarea de momeli vaccinale administrate aerian.

DSVSA Prahova a anunțat, luni, că în județul Prahova, în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafață totală de 4.002,1 km2 și un efectiv de vulpi de 2.068 capete, acțiunea de administrare aeriană a momelilor vaccinale începe pe 7 iunie, decolarea avioanelor având loc de pe aerodromul Clinceni.

„Pentru informarea corectă a populației privind demararea acțiunii de vaccinare antirabica a vulpilor, atât aerian cât si manual, vor fi afișate materiale informative (afișe de atenționare, afișe de informare/avertizare și materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii, în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, școală/grădiniță, spital/dispensar, poştă, magazine, staţii de autobuz şi trasee turistice”, a anunțat DSVSA Prahova.

Reprezentanții fondurilor de vânătoare au fost instruiți pe tema procedurii de vaccinare aeriană și manuală a vulpilor, dar și cu privire la procedura privind acțiunea de împușcare a vulpilor în scopul verificării eficientei antirabice, operațiune care va avea loc după 45 de zile de la finalizarea acțiunii de vaccinare.  

Totodată, pentru evitarea unor accidente ce pot să apară prin manipularea necorespunzătoare de către populație a momelilor vaccinate găsite accidental, DSVSA a notificat Prefectura Prahova, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, dar și cele 104 primării, DSP Prahova, Direcția Silvică, Garda de Mediu, Agenția de Mediu și Garda Forestieră Ploiești. 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău