alunecari-teren-salcia_4c82c.jpg

Ploile torențiale căzute în ultimele zile au produs numeroase pagube în Prahova. La Sângeru, Lapoș și în Apostolache au fost distruse mai multe drumuri și poduri și au fost inundate peste 200 de gospodării și locuințe. La Salcia, localitate aflată la câțiva kilometri de Sângeru, din cauza ploilor torențiale drumul comunal Valea Câinelui s-a tasat, iar în punctul Gheorgheni a avut loc o alunecare de teren.

Ploile torențiale au produs serioase pagube în 15 localități din județ, respectiv la Berceni, Valea Călugărească, Gherghița, Râfov, Albești Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoș, Urlați, Mizil, Sinaia, Ploiești, Ceptura și Bălțești.

Citește și: Bilanțul inundațiilor din Prahova. Un bărbat și trei copii decedați, persoane cu atac de panică și puseu de hipertensiune arterială

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La Salcia, din cauza ploilor torențiale au apărut probleme pe drumul comunal Valea Câinelui , iar în punctul Gheorgheni a avut loc o alunecare de teren.

„Momentan, pe drumul comunal Valea Câinelui există restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj. Din cauza ploilor torențiale au apărut tasări pe anumite porțiuni de drum. Probleme sunt și în punctul Gheorgheni, unde a apărut o alunecare de teren”, a precizat Dan Boștină, primarul comunei Salcia.

De departe cele mai grave probleme au fost înregistrate la Sângeru și la Lapoș, unde o viitură puternică a măturat totul în cale, de la drumuri, poduri și drumuri. Locuințe și anexe gospodărești inundate, autoturisme distruse și animale moarte, acesta ar fi doar un scurt bilanț al pagubelor. 

Meteorologii au emis luni un nou cod portocaliu de ploi torențiale pentru Prahova, valabil până marți, 4 iunie, ora 06. În acest interval va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp.

„Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, a mai precizat ANM.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg