Bilanțul inundațiilor din Prahova. Un bărbat și trei copii decedați, persoane cu atac de panică și puseu de hipertensiune arterială

0
urgenta-resuscitare-inundatii-bilant-asistenta-medicala_edc4f.jpg

urgenta-resuscitare-inundatii-bilant-asistenta-medicala_edc4f.jpg

Ploile torențiale au lăsat prăpăd în urmă. Pe lângă pagubele materiale provocate de inundații, patru persoane, printre care trei copii, au murit după ce au fost surprinse de apele învolburate, iar mai multe persoane au avut nevoie de asistență medicală, după ce au făcut atac de panică. Un alt copilaș este și acum căutat de pompieri, după ce a fost luat de o viitură puternică.

Totul s-a dezlănțuit începând de vineri. Prahova a intrat sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Ploile torențiale care s-au abătut asupra județului s-au soldat și cu victime.

O mamă și cei patru copii au fost luați de viitură, la Sângeru. La fel și casa lor. Femeia a fost salvată de un localnic, însă pentru micuți nu s-a mai putut face nimic. Ajunși la fața locului, medicii de la Serviciul de Ambulanță au constatat că tânăra mamă avea hipotermie ușoară și a făcut și un atac de panică. Aceasta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. În jurul orei 16.50, pompierii militari au găsit primul copil luat de viitură.

Citește și: Fetița de 3 ani luată de viitura de la Sângeru a decedat. Alți trei copii sunt căutați de pompieri

O fetiță în vârstă de 3 ani care era în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieții acesteia. Alți trei copilași, cu vârste de 9 luni, 2 ani și 6 ani erau dați în continuare dispăruți. 

Citește și: Pompierii prahoveni au reluat căutările pentru găsirea celui de-al patrulea copil luat de viitură la Sângeru

Tot vineri, în jurul orei 18.00, un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Lapoș, a făcut atac de panică după ce locuința i-a fost distrusă de viitură. Bărbatul a fost asistat medical la fața locului, dar a refuzat transportul la spital. 

O oră mai târziu, la ora 19.00, echipajele ambulanței erau solicitate să intervină în Valea Ursoi, unde o femeie în vârstă de 81 de ani a făcut atac de panică după ce locuința i-a fost inundată. Femeia a fost asistată medical la fața locului, însă a refuzat transportul la spital.

Seria solicitărilor la 112 nu s-au oprit aici. Tot vineri, în jurul orei 20.35, personalul medical de la Serviciul de Ambulanță era solicitat la un alt caz. Un bărbat în vârstă de 79 de ani, care se afla într-un tren, care era blocat la Albești Muru, în Halta Cricov, din cauza aluviunilor de pe șina de cale ferată, a necesitat transportul la spital după ce a avut un puseu de hipertensiune arterială (HTA). Victima a fost transportată la Spitalul Urlați. 

Citește și: Zece trenuri care fac legătura între București și Moldova au fost oprite din cauza vremii severe

Sâmbătă, pompierii militari au găsit trupurile neînsuflețite ale altor doi copii luați de viitură, la Sângeru. Prima a fost găsită o fetiță de numai 9 luni, iar la diferență de câteva ore a fost găsit și un băiețel de șase ani. N-au avut nicio șansă să se salveze din apele învolburate ale viiturii. Pompierii încă îl mai caută pe cel de-al patrulea frate.

Citește și: Bărbat găsit decedat în albia râului Prahova, în zona gării din Breaza. Nu este exclus să fie persoana dată dispărută sâmbătă noapte – UPDATE

Duminică, veștile triste au continuat. Un bărbat din Breaza, care plecase cu ATV-ul de acasă, a fost găsit înecat.

Citește și: Imagini din timpul operațiunii de recuperare a.cadavrului bărbatului dat dispărut la Breaza – VIDEO, FOTO

Victima a fost dată dispărută încă de sâmbătă, iar alarma s-a dat după ce pe unul dintre malurile râului Prahova a fost găsit ATV-ul. Duminică, căutările au fost reluate, iar câteva ore mai târziu a fost descoperit cadavrul bărbatului.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău