ploi-torentiale-prahiva_9a537.jpg

Vești rele de la meteorologi. Prahova se află sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, pentru zona de munte, iar în restul județului este valabil un cod galben. Până pe 5 iunie, în Prahova este valabilă și o informare meteo de vreme rea.

Codul galben este valabil în Prahova până luni, la ora 12.00. În acest interval, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Tot până la luni, la ora 12.00, este în vigoare un cod portocali de instabilitate atmosferică. Meteorologii au anunțat că în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp. „Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”, a precizat ANM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Vremea rea se va menține până pe 5 iunie, ora 10.00.„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”, spun meteorologii, .

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg