cod-portocaliu_5464d.jpg

Hidrologii au emis încă de sâmbătă o atenționare de cod portocaliu, valabilă inclusiv în Prahova,, până la ora 14.00. În vigoare este însă și un cod galben până duminică, la ora 14.00.

În Prahova este valabilă, până pe 4 iunie, o informare meteo de instabilitate atmosferică. În acest interval, spun meteorologii, „se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp”.

La rândul lor, hidrologii au emis două alte atenționări. În Prahova, duminică, până la ora 14.00, este valabil un cod portocaliu de inundații, dar și un cod galben, până la ora 24.00, 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceste intervale se pot înregistra, potrivit INHGA, „scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare”.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg