Bilanț al fenomenelor meteo extreme în Prahova. Lista localităților unde intervin, sâmbătă, pompierii prahoveni – FOTO

0
isu-prahova-inundatii-interventie-pompieri-militari_5b19b.jpg

isu-prahova-inundatii-interventie-pompieri-militari_5b19b.jpg

Precipitațiile abundente au avut urmări devastatoare în Prahova. Zeci de pompieri militari sunt mobilizați, sâmbătă dimineață, pentru acordarea ajutorului persoanelor aflate în continuare în dificultate, din cauza inundațiilor produse de ploile torențiale. 

La această oră, potrivit ISU Prahova, mai multe locuințe sunt inundate. Este vorba despre 4 locuințe în comuna Berceni, 4 locuințe la Valea Călugărească, o locuință la Sângeru, o locuință la Lapoș și o locuință la Rachieri.

„Pompierii militari acționează cu echipaje și cu motopompe pentru evacuarea apei”, a anunțat ISU Prahova.

Bilanțul efectelor ploielor torențiale de vineri, înregistrate în Prahova, este unul cumplit. Pompierii prahoveni au intervenit în cursul zilei de vineri și noaptea de vineri spre sâmbătă cu motopompe și alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locații, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghița, Râfov, Albești Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoș, Urlați, Mizil, Sinaia, Ploiești, Ceptura și Bălțești fiind afectate 76 locuințe și 132 gospodării.

-În localitatea Lapoș, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuințe, anexe gospodărești, autoturisme și animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude.

-În localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

-Unda de viitură a surprins și localitatea Sângeru, unde o femeie și 4 copii au fost luați de ape. Femeia a fost salvată, însă patru minori cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani au fost dați dispăruți. Echipajele de pompieri au găsit un copil, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio – respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului.

-Pe timpul nopții, pompierii au monitorizat zonele inundabile și cele afectate, respectiv, Lapoș și Sângeru, verificând creșterea debitelor pe Cricovul Sărat și afluenții săi. Totodată, în comuna Sângeru s-au format șase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuințele aflate în zona inundată

-În satul Radila au fost salvați 3 adulți și 4 copii, iar la Dârvari un adult a fost scos din viitură. În localitatea Sângeru, un copil de 5 ani a fost salvat, fiind surprins pe o insulița formata între malurile Cricovului Sărat.

-În comuna Valea Călugărească, satul Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un șanț, fiind evacuați cu ajutorul salvatorilor

-Pompierii au acționat și la Sinaia, pentru degajarea carosabilului inundat și a unui autoturism surprins de de ploaia abundentă.

-În municipiul Ploiești, pompierii au evacuat apă dintr-o locuință și două subsoluri (unitate de învățământ și Spitalul Județean).

-162 pompieri militari cu 31 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

„Preventiv, la nivelul județului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod portocaliu și roșu. Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situației din zonele vizate precum și evoluția acesteia”, a precizat ISU Prahova.

Sursă foto – ISU Prahova

pompieri-interventie-isu-prahova_194bf.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău