Bilanțul fenomenelor extreme din Prahova. Un copil mort și alți trei luați de viitură, zeci de gospodării au fost inundate – FOTO

0
arafat-inundatii_c4942.jpg

arafat-inundatii_c4942.jpg

Prahova nu a fost ocolită de ploile torențiale, care au creat serioase probleme în mai multe localități din județ. La Sângeru, o mamă și patru copii au fost surprinși de o viitură puternică,, iar în comuna Lapoș alte 100 de persoane au plecat la rude. La Dârvari, un microbuz cu 25 de persoane a derapat într-un șanț, iar circulația feroviară a fost întreruptă la Valea Călugărească, din cauza aluviunilor de pe calea ferată.

Preventiv, la nivelul județului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație, prin intermediul sistemului Ro-Alert și a aplicației DSU și au fost evacuate, temporar, la rude, persoanele aflate în dificultate, ale căror locuințe au fost amenințate de ape, a anunțat ISU Prahova.

Citește și: Patru copilași au fost luați de viitură la Sângeru! UPDATE

Pentru evaluarea situației, Secretarul de Stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat s-a deplasat în această zonă și a purtat discuții cu prefectul județului, cu primarul localității și cu inspectorul șef al ISU Prahova. Ulterior, a mers în locul unde unul dintre cei 4 copii surprinși de viitura a fost recuperat de salvatori și a dispus reluarea căutărilor pentru identificarea celorlalți micuți, mâine dimineață, a precizat ISU Prahova

Citește și: Imagini cu dezastrul lăsat în urmă de o viitură, la Lapoș – VIDEO – FOTO

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a interesat dacă tehnica și personalul sunt suficiente pentru intervenția optimă în sprijinul cetățenilor și a autorităților din zona afectată si a dispus măsura suplimentării, la nevoie, a personalul și mijloacele de intervenție din județele limitrofe, mai puțin afectate de vremea neprielnică.

„Dată fiind această situație extrem de dificilă, s-a discutat măsura alocării de urgență a unui container de locuit pentru familia greu încercată ( mama și tatăl celor patru copii surprinsi de ape) care va fi pus la dispoziție de ISU Prahova. De asemena, asociația de voluntari 4×4 ( organizație partenera a DSU) s-a alăturat salvatorilor și autoritaților prahovene pentru eficientizarea misiunilor de gestionare a efectelor generate de fenomenele meteo periculoase”, se arată în comunicatul ISU Prahova.

900 de pompieri prahoveni, cu 70 de autospeciale și peste 170 de utilaje, sunt la datorie, în acest moment, și execută misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea.

arafat_b5be3.jpg

inundatii-case_c6f9a.jpg

inundatii-lapos-ape-isu_508c9.jpg

inundatii-isu-prahova-ploi_95187.jpg

arafat_0e118.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău