Cod portocaliu de vreme rea în Prahova. Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență

0
cod-portocaliu-ploi-torentiale-prahova_338b1.jpg

cod-portocaliu-ploi-torentiale-prahova_338b1.jpg

Meteorologii au emis vineri un cod portocaliu pentru Prahova. Pentru prevenirea unor situații periculoase, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a lansat un set de recomandări pentru prahoveni.

Codul portocaliu va intra în vigoare vineri, începând cu ora 15.00, și este valabil până pe 1 iunie, ora 10.00. În acest interval, au anunțat meteorologii, se vor înregistra averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină, urmând să se acumuleze până la 40 50 de litri/mp.

Peste 200 de pompieri militari prahoveni vor asigura intervenția în cazul în care se vor semnala fenomene deosebite, fiind pregătite pentru acordarea de sprijin populației 70 autospeciale de intervenție și 165 mijloace tehnice.

„La nivelul inspectoratului s-a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor și a Grupei Operative, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publica. Avertizarea de cod portocaliu a fost transmisă prin sms și prin fax tuturor CLSU – urilor în vederea aplicării prevederilor și obligațiilor legale și a celor din Manualul primarilor. În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale”, a anunțat ISU Prahova.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică, recomandă ISU Prahova.

Totodată, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, ISU Prahova recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

„Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. Orice situație deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a anunțat ISU Prahova.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău