interzicere-vanzare-porci-sase-localitati-prahova_f7860.jpg

Prezența virusului pestei porcine africane (PPA) a fost confirmată, de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (IDSA) - Laboratorul Național de Referință, la șapte mistreți găsiți morți în pădurea Scroviștea, din județul Ilfov. Cum zona se învecinează cu Prahova, DSVSA a aprobat  un plan de măsuri de siguranță pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane. În șase localități din Prahova s-a interzis vânzarea porcilor din gospodării, a anunțat DSVSA.

Autoritățile din Prahova sunt în alertă după ce Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București - Laboratorul Național de Referință a confirmat prezența virusului pestei porcine la șapte mistreți găsiți morți în pădurea de la Scroviștea, județul Ilfov. 

„Zona pentru care s-au instituit măsuri este de 13 kilometri. Este vorba de 8 kilometri care sunt în zona infectată și alți 5 kilometri sunt în zona de control temporar. DSVSA Prahova a avut întâlniri cu administratorii celor patru fonduri de vânătoare din Prahova vizate, respectiv cu Fondul de vânătoare 14 - Hăbud (AJVPS), Fondul de vânătoare 12 - Rîfov (AJVPS), Fondul de vânătoare 13 - Negoești (AJVPS) și Fondul de vânătoare 11 - Gherghița (AVPS Codrii Vlăsiei). Pe respectivele fonduri de vânătoare vor fi efectuate inspecții zilnice și va începe vânătoarea la pândă a celor aproximativ 350 de mistreți”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

DSVSA Prahova a aprobat un nou plan de măsuri pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane, care include și interzicerea vânzării porcilor din gospodăriile din șase localități din Prahova.

„Măsura de interzicere a vânzării porcilor din gospodării a fost instituită în comunele Șirna, Tinosu, Gorgota, Poienarii Burchii, Puchenii Mari și satul Curcubeu din comuna Balta Doamnei. Totodată, locuitorii din aceste gospodării sunt rugați să țină închise animalele și să evite să le dea iarbă din pădure. Ca urmare a focarului de pestă porcină de la Ilfov a fost reactivată măsura de ecarisare a animalelor găsite moarte. Acest lucru se va realiza pe fondul de vânătoare Hăbud”, a precizat Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg